Piirroskuvassa näkyy kolme esiintyvää ihmistä värillisten koristekenttien keskellä. Iloinen, silinteripäinen nainen laulaa mikrofoniin. Kävelytukea ja maskia käyttävä lyhyt, silmälasipäinen henkilö lukee kirjaa. Oikealla on pyörätuolia käyttävä, tanssiva nainen, hänelläkin on maski. Kuvan päällä on teksti: Dida-festivaali juhlii Vammaisten päivää 3.12. Tule mukaan! Kuvan alla on nettiosoite disabilityday.net sekä Facebookin ja Instagramin tunnukset.

DiDa 2020 – Vammaisten päivän festivaali Zoomissa 3.12.

 Olet lämpimästi tervetullut verkkoon levittäytyvään ilmaiseen ja esteettömään Disability Day Art & Action -festivaaliin! Kerää itsellesi ohjelmiston parhaat tärpit ja tule juhlimaan kanssamme! Lisätietoja DiDan nettisivuilla https://disabilityday.net/ohjelma/ 

DiDa päätapahtuma kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. klo 17 alkaen järjestetään koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä Zoomissa ja striimataan myös Didan Facebook-sivulle. Tarjolla on kiinnostavaa asiaohjelmaa, muun muasssa paneelikeskustelu teemasta toiseus ja eristäminen. Mukana keskustelussa ovat taiteilijat Maija Karhunen, Noora Karjalainen, sosiaalityöntekijä Yodit Melaku ja aktivisti Panda Eriksson. Lisäksi Dida esittelee huippuluokan taidetta: esiintymässä ovat esimerkiksi kantaaottava rap-artisti MC Cepari, viittomakielinen teatteri Ursa Minor sekä Voice of Finlandista tuttu Riikka Hänninen. Tilaisuudessa luovutetaan myös vammaiskulttuuripalkinto Vimma.  

Festivaali sisältää tänäkin vuonna myös runsaasti upeaa visuaalista taidetta, kuten näyttelykokonaisuuden verkossa Roso-tuotannon Instagramissa. 

Saavutettavuus on Didan keskeinen arvo. Tapahtuman pääjuhlassa on viittomakielen tulkkaus ja kirjoitustulkkaus.  

Dida juhlistaa vuosittain YK:n kansainvälistä vammaisten päivää 3.12. Kansainvälinen vammaisten päivä muistuttaa vammaisten ihmisarvosta ja siitä, että vammaisille henkilöille tulisi taata samat oikeudet kuin kaikille ihmisille. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.  

DiDa-festivaalin järjestävät Kynnys ry, Tukilinja, Kulttuuria kaikille -palvelu, Abilis-säätiö, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry sekä Vertaistaiteilijat-hanke/Aula-työkoti. Tuottajina toimivat Johanna Mattila ja Taru Perälä.

info@disablityday@gmail.com #Dida2020 #Didadaretobedifferent