kuvassa on hahmo naisesta, jonka suun edessä on käsi. Nainen leikkaa käden saksilla.

Kokemusasiantuntija – tule kehittämään lähisuhdeväkivallan vastaista tekoälytyökalua

Kynnys ry on mukana kehittämässä tekoälytyökalua, jonka avulla lähisuhdeväkivaltaa kohtaavat/kohdanneet henkilöt saisivat itselleen soveltuvaa apua ja tietoa nykyistä helpommin myös verkossa.

Työkalu on kehittämisvaiheessa. Jotta siitä tulisi mahdollisimman saavutettava ja tehokas, työkalun suunnittelijat etsivät nyt haastateltaviksi kokemusasiantuntijoita, jotka osaisivat kertoa millainen työkalu olisi heitä tilanteessaan parhaiten auttanut/auttaisi tällä hetkellä.

Kokemusasiantuntijoiden tulee olla sellaisessa elämänvaiheessa, että he kykenevät ottamaan etäisyyttä väkivaltatilanteeseen ja puhumaan luottamuksellisesti haastattelussa yleisellä tasolla.  Henkilön itse kokemasta väkivallasta ja siihen liittyvistä tapahtumista haastattelussa ei kysytä.

Oletko sinä kiinnostunut kertomaan kokemuksistasi työkalun suunnittelijoille? Jos vastasit kyllä, ota yhteyttä: anna.juusela@encourage.fi heinäkuun loppuun mennessä.

Hankkeen yhteistyössä järjestöjen kanssa toteuttavat YK:n teknologia- ja innovaatiolaboratorio UNTIL Finland ja We Encourage -startup: https://encourage.fi/.