Hahmot kiipeävät filminauhan muodostamia portaita kun taas toisaalla he kulkevat apuvälineillään vaivattomasti nauhan muodostamaa siltaa pitkin

KynnysKINON ohjelma ja aikataulu on julkaistu!

Suomen ensi-illassa nähdään niin vammaisuuden historiaa elokuvissa käsittelevä Code of the Freaks (2020) kuin espanjalainen road-dokumentti 7 Lagos, 7 Vidas (2021)

Vammaiselokuvafestivaali KynnysKINO järjestetään 13.kerran 2.-4.9.2022!

Ensimmäinen, vuonna 1997 järjestetty KynnysKINO käsitteli ihmiskuvan täydellisyyden ja epätäydellisyyden erilaisia puolia. Sen jälkeen olemme iskeytyneet sekä hulluuden että intohimon pyörteisiin.

Vuoden 2022 festivaaleilla tullaan näkemään erityisesti dokumentteja. Code of the Freaks (2020) tarjoaa kiinnostavan silmäyksen vammaisuuden historiaan elokuvissa. Perjantain double bill -näytöksessä dokumentin kanssa esitetään Tod Browningin klassikko Freaks (1932) Lauantaina dokumentti 7 Lagos, 7 Vidas (2021) vie katsojat matkalle ympäri Euroopan, kun taas Because of my Body -näytös juhlistaa Espoo cinén Crip ciné -sarjaa keskustelulla Sanna Lahovaaran kanssa. Sunnuntain lyhytelokuvapäivässä vuorossa on mm. Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen teos My Whimsical resonance (2021).

KynnysKINO -elokuvatapahtumien pääjärjestäjä on Kynnys ry, vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Kolmastoista KynnysKINO -elokuvatapahtuma on ennakoimattomien ja vaihtoehtoisten näkökulmien foorumi, joka tuo esille ihmismielen ja ruumiin laajoja ja yllätyksellisiä ulottuvuuksia.

Kaikki näytökset os. WHS Teatteri Union, Siltavuorenranta 18, 00170 Helsinki. Teatterissa on useampi pyörätuolipaikka, esteetön wc sekä induktiosilmukka. Näytöskohtaiset tekstitystiedot ja aikataulun löydät ohjelma-sivulta. Ovet aukeavat tuntia ennen ensimmäistä näytöstä.

Kaikkiin näytöksiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoja ja pressipyynnöt: sanni.purhonen@kynnys.fi

http://kynnyskino.fi/