Vaalea ja ruskeatukkainen nainen nauravat. Molemmilla on värikkäät vaatteet, toinen käyttää pyörätuolia, toisella on silmälasit. Taustalla vehreää metsämaisemaa, aurinko paistaa

Muistutus: DiDa-festivaalin taiteilijahaku

Hae mukaan esiintymään kansainvälistä vammaisten päivää juhlistavaan DiDa – Disability Day Art & Action -festivaaliin! Festivaalin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta YK:n kansainvälisestä vammaisten päivästä (3.12.) ja esitellä vammaisten ja viittomakielisten tekemää korkeatasoista taidetta. Tarjoamme luksusta matalalla kynnyksellä, DiDa on pääsymaksuton.

Vuoden 2023 festivaali järjestetään Helsingin keskuskirjasto Oodin Maijansalissa perjantaina 1.12. klo 16-20. Saat esittää taiteesi paraatipaikalla aivan Helsingin ytimessä. Tila on esteetön ja festivaali pyritään toteuttamaan mahdollisimman saavutettavasti. Esitykset ovat saatavilla suomalaiselle viittomakielelle tulkattuna ja kirjoitustulkattuna.

Haluatko juuri sinä tai ryhmäsi tuoda oman taiteesi esiin ja antaa sen kuulua, näkyä, tuntua ja tarjota elämyksiä? Juuri sinun taiteesi on yhdenvertaisen näkyvyyden arvoista! Henkilökohtainen tietotaito tai kosketuspinta vammaisuudesta on valttikorttisi. Vuoden teemana on luonto, mutta annamme sinulle vapaat kädet. Painotamme esittävää taidetta, mutta hakemukset kaikilta taiteenaloilta ovat tervetulleita.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus työnäytteineen 31.8.2023 mennessä osoitteeseen: info.disabilityday@gmail.com

Kerro hakemuksessasi:
– Esityksen nimi:
– Taiteentekijöiden lukumäärä:
– Esiintyjän nimi/nimet:
– Yhteyshenkilön puhelinnumero ja sähköpostiosoite:
– Asuinkunta:
– Oletko aiemmin osallistunut DiDa-festivaalin taiteilijana?
– Taiteenala:
-esittävä taide
-musiikki/ääni
-mediataide
-kuvataide
-muuta, mitä?
Esityksen kesto max. 20-30min. Lyhyempi käy. Kerro hakemuksessa kuvataiteen teosten määrä ja koko.
– Miten teos liittyy vammaisuuteen?
– Tarpeesi tekniikan suhteen:
-Maijansalista lisätiedot: https://oodihelsinki.fi/tilat/maijansali/#tekniikkapalvelut
– Työnäyte:
-Työnäyte tai sen visiopaperi itsellesi sopivassa tiedostomuodossa
– Palkkiotoiveesi. Järjestäjä on varautunut kohtuullisiin taiteilijapalkkioihin ja pyrkii kattamaan muita kustannuksia budjetin puitteissa.
– Muuta huomioitavaa tai toiveita:
Huomioithan, että valituksi tuleminen edellyttää painokelpoisten markkinointimateriaalien (esittelyteksti ja pressikuva, jonka laatu on vähintään 300 DPI) toimittamista. Toimittamalla materiaalin annat DiDalle suostumukseksi niiden käyttöön. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia.

Tapahtuman järjestävät Kynnys ry, Tukilinja-säätiö, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry. Tuottajina toimivat Taru Perälä ja Satu Kankaanpää.

Lisätietoja:
Tuottajat Taru Perälä ja Satu Kankaanpää

info.disabilityday@gmail.com
Puh. +358407342345 (Taru)
Mikäli haluat tukea tapahtumaa tai tehdä kanssamme yhteistyötä, ota rohkeasti yhteyttä meihin!
www.disabilityday.net