Tuisku löytää henkilökohtaisen avun – uusi peli on julkaistu!

Ajatus pelin rakentamisesta lähti liikkeelle, kun huomattiin, että lapsille ja nuorille haetaan henkilökohtaista apua huomattavasti vähemmän kuin aikuisille. Tietoa palvelusta ei ehkä löydy riittävästi tai se ei tavoita. Haluttiin löytää lapsia ja nuoria innostava tapa jakaa tietoa ja samalla kannustaa heitä hakeutumaan palvelun piiriin.

Henkilökohtaisen avun pelin ensimmäinen osa on nyt julkaistu. Tuisku löytää henkilökohtaisen avun -peliä voi pelata Kehitysvammaisten Palvelusäätiön verkkosivuilla: (kvps.fi/henkilokohtainen-apu-peli).

Pelin päähenkilö on Tuisku, joka innostuu henkilökohtaisesta avusta. Tuisku pohtii, sopiiko henkilökohtainen apu hänelle ja miten hän voisi sitä hakea itselleen. Peli etenee askel kerrallaan ja ohjaa Tuiskua erilaisissa tilanteissa. Pelin tarkoituksena opastaa, miten avustajan kanssa toimitaan. Hahmon ilmeestä vastaa Kynnyksen graafikko Väinö Heinonen.

Pelitiimissä ovat olleet mukana Lauri Kervinen ja Elisa Nappa (Kehitysvammaisten Palvelusäätiö), Väinö Heinonen, Annina Heini ja Mika Välimaa (Kynnys ry/Assistentti.info) sekä  Laura Jormanainen ja Sinikka Räsänen (Honkalampi-säätiö). Isot kiitokset koko pelitiimille!

Pelin seuraavaa osaa on jo alettu rakentaa. Luvassa on lisää Tuiskun seikkailuja yhdessä avustajan kanssa. Kehittämistyössä hyödynnetään ensimmäisestä osasta saatuja palautteita, joita voi lähettää sähköpostitse Elisa Napalle: elisa.nappa@kvps.fi.